Opinie na eSKY.pl

15.04.10

Internetowe Centrum Podróży eSKY.pl wzbogaciło stronę internetową o zakładkę opinie

Pociąga Cię afrykańska przyroda? Chcesz doświadczyć przygody życia na Czarnym Lądzie? A może jesteś kibicem futbolu i chciałbyś siedzieć na trybunie podczas mundialu? To wszystko możesz wygrać w konkursie organizowanym przez serwis Sport.pl. Stowarzyszenie Podróżników Crotos zaprasza na Międzynarodowy Rajd Rowerowy Dookoła Araratu połączony ze zwiedzaniem zabytkowych miejsc. Licząca 3 tys. km trasa wiedzie przez Gruzję, Armenię, Iran i Turcję Joy Adamson napisała tu historię lwicy Elsy, a na pobliskiej wyspie kręcono Pożegnanie z Afryką



Aslema Tours zaprasza na warsztaty fotografii podróżniczej i reportażowej Jak co roku, w długi majowy weekend tysiące Polaków wyjadą w polskie góry. WWF Polska przypomina, że od naszego zachowania na szlakach zależy przetrwanie niedźwiedzi, które możemy spotkać w czasie górskiej wędrówki Biuro Adriatyk zachęca do skorzystania z przedsprzedaży ofert na lato - do upolowania rabaty nawet do 59 proc.

24 i 25 kwietnia w Gdańsku Weekend za pół ceny - ponad 70 restauracji zaproponuje aż 50 proc. rabatu (na wszystko!)

Tallinn szykuje się do roli Europejskiej Stolicy Kultury 2011. Zaplanowano wiele wydarzeń zatytułowanych Stories Of The Seashore, czyli Morskie Opowieści Choć Baskowie są najstarszą grupą etniczną Półwyspu Iberyjskiego, ich stolica - 400-tysięczne Bilbao - prawa miejskie uzyskała dopiero w 1300 r., w tym samym czasie co Warszawa

Na Pojezierzu Pomorskim o niebo lepiej niż wśród tłumów nad Bałtykiem. Wciąż tylko musiałem polewać się wodą, by wytrwać na moim rowerku. To był prawdziwy surwiwal. Multita podsumowała pierwsze miesiące działalności swoich placówek agencyjnych. Od grudnia uruchomiła siedem biur działających na zasadzie franczyzy Przed wyjazdem straszono mnie spotkaniem z syberyjskim misiem ludojadem. Ale nie tylko. Tymczasem - nocowaliśmy w namiotach, rozbijaliśmy się na dziko (ale legalnie) nad Leną, Angarą, Wołgą i mniejszymi rzekami w pobliżu transsyberyjskiej kolei. Czułam się bezpiecznie jak nigdzie. Komary i meszki też okazały się nie takie krwiożercze, jak ostrzegano, a bardziej niż czapki i rękawiczki przydały się kostiumy kąpielowe..



Serce zostało w... głównie we Włoszech i w Dalmacji, która jest jakby przedłużeniem Włoch Stare drzewa, szum wody w śluzach, cisza i magia tego miejsca sprawiają, że nie chce się stąd wyjeżdżać Uliczni sprzedawcy biżuterii wiedzą, jak zainteresować przechodnia swoimi wyrobami. Spacerując po San Telmo, najstarszej dzielnicy Buenos Aires, nie miałam w planach żadnych zakupów

RSS

Południowe i zachodnie Mazowsze. Modrzewiowe perły

08.04.11

Skromne na zewnątrz, zachwycają barokowymi ołtarzami i cennymi polichromiami

RSS

Nowości lotnicze - przegląd

29.11.10

Linie lotnicze poszerzyły swoje oferty o nowe połączenia. Hanoi, Helsinki, Glasgow - gdzie jeszcze polecisz z Polski?

RSS

Himalaiści w Tyrolu

29.09.10

Przyroda dzika, ludzie życzliwi, skarby kultury wspaniałe. I tym wszystkim można się delektować w ciszy i spokoju - masowa turystyka jeszcze do Gruzji nie dotarła. I bardzo dobrze!

RSS

Podróże językowe. Hiszpański na co dzień i od święta

29.08.10

Nauka języka wcale nie musi być nudna. A ponieważ podróże kształcą, tego lata podręczniki wkładamy do plecaków i... jedziemy do Hiszpanii.

RSS

Box sponsorowany

Wymarzona kuchnia. Masz dość topornych, zagracających miejsce kuchennych mebli? Nie lubisz standardowego wyglądu kuchennych sprzętów? Tego całego plastiku? Obłych kształtów? Marzy ci się kuchnia, w której będzie naprawdę dużo miejsca? Kuchnia i meble kuchenne oraz zabudowy z charakterem? Chcesz mieć komfort pracy za każdym razem, gdy coś gotujesz? Jest rozwiązanie. Jeśli interesuje cię wszystko, co wymieniliśmy, to, czego potrzebujesz, to meble kuchenne do zabudowy, bez dwóch zdań. Co najważniejsze, pozwalają schować w sobie sprzęty, których nie chcesz, z różnych powodów, widzieć. Nie dość, że jest to estetyczne rozwiązanie, to na dodatek, kiedy dobrze to rozwiążesz, meble kuchenne Słupsk do zabudowy potrafią być oszczędnością miejsca. Nie wszyscy mają w końcu metraż kuchni jak w amerykańskich programach kulinarnych. Aby wybrać meble kuchenne do zabudowy, najbardziej optymalne do naszych potrzeb, warto rozeznać się w kilku miejscach przed ich wyborem. Na szczęście żyjemy w czasach internetu, co pozwala skorzystać z wyszukiwarki i znaleźć to, czego chcemy w kilka chwil, np. szukając w Słupsku, jedną z fraz jest meble kuchenne Słupsk, gdzie w wynikach możemy przebierać i wybierać, szukając producenta mebli kuchennych wg naszego gustu i naszej kieszeni.

Box sponsorowany

Posiadamy w swojej ofercie ogrody zimowe i zabudowy szklane, fasady, pełen zakres stolarki aluminiowej, które są wykonane z profili aluminiowych produkowanych w najnowszych technologiach pozwalających jednocześnie zapewnić gwarancje wysokiej jakości i bezpieczeństwa. Możliwości technologiczne, które ciągle rozwijają się w branży stolarki aluminiowej pozwalają stwierdzić że w obecnych czasach wiedzie ona prym w budownictwie. Powodem takiego wzrostu zainteresowania jest jej doskonała trwałość oraz jakość.

Box sponsorowany

Sala na wesele Słupsk. Zdarzają się nam wesela na które przyjeżdża wielu gości z dalszej okolicy. Często musimy zorganizować nocleg dla tych gości. W takiej sytuacji idealnym miejscem na organizację wesela, jako imprezy okolicznościowej która musi wykorzystać salę na wesele w Słupsku, czy okolicy, może być hotel, lub inne miejsce z miejscami noclegowymi. Da to możliwość noclegi dla gości z dalszej okolicy bez potrzeby martwienia się o dowóz na miejsce noclegu. Jest to bardzo komfortowe zarówno dla osób organizujących wesele jak też dla gości i po zabawie na sali na wesele, czy inaczej mówiąc sali weselnej, kładą się oni spać, zresztą też od razu wykorzystujemy salę na wesele Słupsk, jako miejsce poprawin bo i tak z wesela wszystko zostaje .... Coraz częściej zdarzają się wesela na w których biorą udział goście z różnych miejsc Polski. W niektórych przypadkach może to dostarczać kłopotów ze względu na potrzebę komfortowego noclegu. Jeśli jednak zorganizujemy wesele w hotelu, czy sali na wesele Słupsk z dodatkowymi miejscami do spania, ten problem mamy z głowy. Jest to bardzo komfortowe wyjście dla wszystkich. Każdy może zadbać o siebie nie robiąc przy okazji problemu innym. Problem który w innych okolicznościach mógł by być kłopotliwy z powodu wynajmowania i rezerwacji noclegów, a także kwestii dojazdu z miejsca noclegu i powrotu w nocy, w tej sytuacji najzwyczajniej znika, kto jest zmęczony kładzie się spać, czy odpocząć. Jest to dość oczywiste wyjście jednak często spotykałem się z innym rozwiązaniem tej sytuacji i różnymi problemami z tego powodu. Oczywiste jest że w różnych miejscach kwestia wyboru miejsca będzie indywidualna. Jeśli jednak ktoś planuje wesele w Słupsku to zachęcam do sprawdzenia oferty sali na wesele Słupsk - Pod brzozą.

Box sponsorowany

wózki widłowe - Istnieje wiele atrybutów jakie opisują wózki widłowe magazynowe. Specyfikacje produktów najczęściej określa: udźwig, wysokość podnoszenia, rodzaj paliwa (najczęściej jest to diesel bądź benzyna-gaz) oraz dodatkowe funkcje. W Polsce można znaleźć wielu dostawców i producentów wózków widłowych magazynowych specjalizujących się w różnych typach podnośników oraz firm oferujących na sprzedaż wózki widłowe zarówno nowe jak i używane. Dodatkowo firmy te zajmują się nierzadko dystrybucją szerokiego asortymentu części tj.: widły, ogumienie oraz pozycjonery, chwytaki, przesuwy, osłony operatora, daszki, kabiny i obrotnice.

Box sponsorowany

Przewozy międzynarodowe - busy do Holandii Szczecin i Niemiec. Potrzebujesz bezpiecznego transportu busami do Holandii lub Niemiec? Nasza firma specjalizuje się w przewozach pasażerów nowoczesnymi busami do tych właśnie krajów. Posiadamy nowoczesne, w pełni sprawne technicznie busy Słupsk, którymi świadczymy nasze usługi. Gwarantujemy najwyższy poziom obsługi oraz atrakcyjne ceny. Posiadamy wszelkie niezbędne zezwolenia na przejazdy na terenie Niemiec i Holandii. Nasi klienci mogą liczyć na terminowość i bezpieczny transport bez względu na warunki pogodowe. Zatrudniamy wyłącznie kierowców posiadających odpowiednie kompetencje zawodowe i doświadczenie. Jednocześnie są to osoby sympatyczne i kontaktowe, dzięki którym podróż upływa w przyjemnej atmosferze. Busy Słupsk są w idealnym stanie technicznym i zapewniają podróżnym maksymalny komfort. Godziny wyjazdów oraz dokładne trasy ustalane są na podstawie zapotrzebowania naszych klientów. Z naszej oferty korzystają zarówno osoby prywatne, jak i firmy czy instytucje, np. szkoły. Organizujemy przewozy do pracy oraz w celach turystycznych. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą. busy Słupsk to rozwiązanie dla każdego.

Box sponsorowany

akwarium typy. Akwarium to specjalnie skonstruowany sztuczny pojemnik, mający na celu podtrzymywanie zgodności naturalnej i umożliwienie egzystencji organizmom wodnym, które rozwijają się w okolicznościach słodkowodnych albo słonowodnych. Głównie akwarium stosuje się jednak dla aranżacji pomieszczenia lub do korzystania przez wielbicieli ryb i odrębnych istot wodnych, które mają możliwość w nim egzystować. Będąc właścicielem akwarium trzeba zwrócić uwagę na jego elementy wewnętrzne, czyli istoty, jedzenie dla nich, elementy wyposażenia zbiornika i różnorodne uzupełnienia, które ułatwiają np. usuwanie zanieczyszczeń. Akwaria, któreefektownie ozdobimy z pewnością będą służyły pomieszczeniu, w którym zostały usytuowane. Rybki to tak naprawdę zwierzątka domowe, których na nieszczęście nie da się dotykać, ani spędzić z nimi czau podobnie jak. Jednakżde z tej opcji wynika wiele pozytywów, więc jeśli zależy nam na standardzie własnego pokoju, zastanówmy się, czy szklany akwen nie byłby dla tego pomieszczenia idealną propozycją. Akwaria rozróżniać można przede wszystkim na 3 rodzaje, ze względu na ich zastosowanie. Akwarium domowe to takie, które możemy nabyć i które uatrakcyjnia pokój. Mogą być tutaj trzymane ryby słodkowodne i słonowodne, a od nas zależy jakie jedzenie i elementy uzupełniające w zbiorniku ulokujemy. Akwaria badawcze są odpowiednio przystosowane do celów naukowych i raczej nas nie zainteresują. Ostatnim rodzajem są publiczne, prezentowane wszystkim chętnym, które mogą zachęcić odwiedzających do obejrzenia np. nietypowych i niespotykanych organizmów wodnych. Akwarium pogrupować można również ze względu na jego budowę. Większa ich część wykonana została ze szkła, jednakże istnieją również takie metalowe, aluminiowe lub z tworzywa sztucznego. Najbardziej istotne, żeby któraś ścianka była przeźroczysta, byśmy mogli oglądać co ma miejsce w zbiorniku i czy rybki nie pływają na powierzchni.

Pamiątka z wakacji. Naszyjnik

15.04.10

Uliczni sprzedawcy biżuterii wiedzą, jak zainteresować przechodnia swoimi wyrobami. Spacerując po San Telmo, najstarszej dzielnicy Buenos Aires, nie miałam w planach żadnych zakupów

RSS

Pontonem po Pilicy i Wiśle

08.10.10

Pontonem? Po Wiśle?! A tak! Było pięknie i dramatycznie. Długo nie zapomnę tej wyprawy. To lepsze, niż snuć się z rodziną w słoneczny weekend po supermarkecie...

RSS

Podróże po Norwegii - Finnmark. Joik na końcu świata

22.06.10

Reniferów tu więcej niż ludzi, a kolację trzeba jeść w okularach przeciwsłonecznych

RSS

Jazz a Juan

15.07.10

Między 14 a 25 lipca we francuskim Antibes Juan-les-Pins odbędzie się 50. Międzynarodowy Festiwal Jazz a Juan

RSS

Indie. Święta z jogą w klasztorze w Kerali

15.01.11

Po pełnym wyrzeczeń kursie jogi w indyjskim aśramie przyszedł czas na hinduskiego Mikołaja i ciasto z kremem...

RSS

Birma. Podróż życia

15.03.11

Pagan. Ani jednego turysty, autobusu, balonu, reklamy, straganu. Kompletna cisza. Zachodzi słońce. Coś absolutnie nieziemskiego...

RSS

Kenia. Kamienne miasto Lamu

15.12.10

Jak zaczarowani wędrujemy za Babą wąziutkimi uliczkami kamiennego miasta

RSS

Taniej w Rainbow

22.04.10

Do 23 kwietnia w biurze podróży Rainbow Tours trwa promocja wycieczek z katalogów Lato 2010 Europa i Lato 2010 Świat

RSS

Chorwacja z Adriatykiem

15.03.10

Biuro Adriatyk zachęca do skorzystania z przedsprzedaży ofert na lato - do upolowania rabaty nawet do 59 proc.

RSS

List z Beskidu Żywieckiego

15.09.10

Leśne szlaki zapewniały nam cień, potoki dostarczały orzeźwiającej wody, a w schroniskach czekały gorące pierogi i zimne piwo

RSS

Dawne miasta królewskie. Wolbórz

29.06.10

Właśnie tutaj król zarządził koncentrację wojsk przed wyprawą na Grunwald. Dziś Wolbórz świętuje 600. rocznicę tej bitwy

RSS

Informacje



najnowsza i najbardziej aktualna książka telefoniczna Polski - wersja CD i DVD, zawarte są w niej wszystkie 16 województwa, bazy firm i osób prywatnych, dowolne przeszukiwanie, bazy danych w formacie msaccess - niekodowane i kodowane (czyli otwarte - z mozliwością edycji, lub zamkniete - bez możliwości edycji, książka telefoniczna - możliwość dodania szerokiej oferty firmy, telefony firm i numery telefonów osób prywatnych. Nasza książka telefoniczna, jest unikalnym i jedynym wydawnictwem obejmującym cała Polskę, czyli zawierającym wszystkie 16 województw, ale oczywiście można nabyć tylko 1 województwo, lub inny interesujący nas wycinek z bazy danych, np. 1 miasto.


Menu witryny